NAŠE PROJEKTY

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY

Archív

Nezvyčajný Kňazský deň

Nezvyčajný Kňazský deň

|

Dnes dopoludnia sa kňazi Trnavskej arcidiecézy stretli na Kňazskom dni. Z Trnavy si odniesli množstvo informácii, ktoré majú pomôcť k hlbšiemu prežívaniu prebiehajúceho Roka viery v ich farnostiach. Viac »


Kapláni na formačnom stretnutí

Kapláni na formačnom stretnutí

|

Včera (26.11.2012) sa na Arcibiskupskom úrade stretli kapláni Trnavskej arcidiecézy na ďalšom z formačných stretnutí. Arcidiecéza má v súčasnosti 18 kaplánov. Viac »


Dojmy z Trnavskej novény 2012

Dojmy z Trnavskej novény 2012

|

Na tejto stránke uverejňujeme Vaše dojmy z už ukončenej tohoročnej Trnavskej novény , ktoré nám posielate a delíte sa s nimi. Viac »


Trnavská novéna 2012 ukončená

Trnavská novéna 2012 ukončená

|

Včera večer, na spomienku Obetovania Panny Márie (21.11.2012), zakončili biskupi a kňazi spolu s množstvom pútnikov, ktorí sa na túto udalosť zhromaždili v „malom Ríme“, novénu k Trnavskej Panne Márii. Počas deviatich dní veriaci Trnavy, a vďaka katolíckym masovokomunikačným prostriedkom i celého Slovenska, premýšľali nad myšlienkou Svätého Otca Benedikta XVI. z jeho apoštolského listu Porta fidei Viac »


Kardinál Erdö putoval k Trnavskej Panne Márii

Kardinál Erdö putoval k Trnavskej Panne Márii

|

Maďarsky hovoriaci veriaci Trnavskej arcidiecézy a iných častí Slovenska sa dnes napoludnie zúčastnili tradičnej púte k Panne Márii v rámci Trnavskej novény 2012. Hlavným celebrantom svätej omše bol arcibiskup Ostrihomsko-budapeštianskej arcidiecézy a prímas Maďarska kardinál Péter Erdö. Spolu s ním koncelebrovali Mons. Ján Orosch, trnavský apoštolský administrátor "sede vacante" a viacerí kňazi z Viac »



Škôlkari prijali otca biskupa

Škôlkari prijali otca biskupa

|

Dnes dopoludnia zavítal trnavský apoštolský administrátor "sede vacante" Mons. Ján Orosch medzi škôlkarov Materskej školy sv. Alžbety v Trnave - Kopánke, aby požehnal zrekonštruované priestory, ktoré užívajú pre svoju osobnostnú formáciu. Viac »


Odišiel do domu Otca...

|

"Týmto Vám oznamujeme, že 13. októbra 2012 vo veku 90 rokov tragicky zahynul kňaz Dr. Tivadar Vida, ktorý pochádzal zo Slovenska." Viac »


"Škola blahoslavenej Laury" oslávila 20-tku

"Škola blahoslavenej Laury" oslávila 20-tku

|

Oslavy 20. výročia vzniku Pedagogickej a sociálnej akadémie blahoslavenej Laury v Trnave začali dnes dopoludnia slávnostnou svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Hlavným celebrantom bol Mons. Ján Orosch, biskup-apoštolský administrátor „sede vacante“ Trnavskej arcidiecézy, spolu s ním koncelebrovali Mons. Dominik Tóth, emeritný biskup, dp. Ján Hallon, riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Viac »


Slávnostné Veni Sancte Trnavskej univerzity

Slávnostné Veni Sancte Trnavskej univerzity

|

Dnes popoludní slávila akademická obec Trnavskej univerzity Veni Sancte v katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa. Slávnostnej svätej omši predsedal biskup Mons. Ján Orosch, apoštolský administrátor „sede vacante“ Trnavskej arcidiecézy, spolu s ním koncelebroval emeritný biskup Mons. Dominik Tóth, Prof. Tadeusz Zasępa, rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku, P. ThLic. Miloš Lichner, SJ, dekan Viac »


NOVINKY