V Cíferi slávnostne ukončili rekonštrukciu veže farského kostola

CÍFER 29. októbra 2014 - Pre nevyhovujúci technický stav veže farského kostola v Cíferi sa od polovice septembra 2014 vykonala jej celková rekonštrukcia. Práce boli zavŕšené slávnostnou svätou omšou s požehnaním veže v nedeľu 26. októbra dopoludnia.

V úvode svätej omše farský administrátor Jozef Schwarz požehnal renovovaný kríž z vrcholu veže. Ten následne vyniesli z kostola a vyzdvihli na vrchol veže. Do gule pod krížom sa umiestnila zapečatená karafa s odkazom pre nasledujúce generácie. Do litrovej karafy z číreho skla bol už vopred vložený pamätný dokument z 26. októbra 1934, ďalej dokument z 26. októbra 2014 vyhotovený na troch listoch, dve mince v ochranných plastových bublinkách, dve eurové bankovky (v nominálnej hodnote 5 a 10 eur), USB kľúč s digitálnymi dátami a aktuálne číslo mesačníka Cíferpress (9/2014). Karafa bola uzavretá korkovou zátkou a zaliata pečatným voskom. Pred vyzdvihnutím si kríž prišla uctiť bozkom aj 90-ročná farníčka Mária Domoráková, ktorá sa zúčastnila podobnej slávnosti aj pred osemdesiatimi rokmi. Vtedy ten istý kríž požehnal cíferský farár a iniciátor stavby kostola Mons. Ľudovít Pavetitš.
 
Slávnostný deň pokračoval popoludní koncertom mariánskych piesní z Jednotného katolíckeho spevníka pod názvom Spievajme Márii. Na koncerte sa predstavili Zuzana Hudecová Molnárová – soprán a Štefan Jurík – organ. Vydarené podujatie, ktoré sa konalo pri príležitosti Roku Sedembolestnej Panny Márie, moderoval Patrik Zaujec. Po koncerte sa interpreti i poslucháči presunuli na malé rodinné agapé do priestorov farského pastoračného centra.
 
Kostol sv. Michala Archanjela v Cíferi sa začal stavať v máji 1934 za pôsobenia farára Mons. Ľudovíta Pavetitša. Podľa projektu firmy Kreybig a Kiszela bol postavený trojloďový kostol, ktorý 23. júna 1935 slávnostne konsekroval trnavský apoštolský administrátor Pavol Jantausch.
 
Informoval Dušan Caja
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Cíferi slávnostne ukončili rekonštrukciu veže farského kostola

V úvode svätej omše farský administrátor Jozef Schwarz požehnal renovovaný kríž z vrcholu veže. Ten následne vyniesli z kostola a vyzdvihli na jeho miesto. (foto: Marián Pavlík)

NOVINKY