V sobotu sa konala v Trnave púť v rámci Roka milosrdenstva

TRNAVA 4. apríla 2016 - V sobotu 2. apríla, pred Nedeľou Božieho milosrdenstva, sa zelenečskí veriaci so svojím kňazom Jozefom Lehockým, spolu s veriacimi a kňazmi dekanátu Nové Mesto nad Váhom zúčastnili púte v Trnave pri príležitosti mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva.

Púť začali svätou omšou v Bazilike sv. Mikuláša, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. Kazateľom bol dekan z Nového Mesta nad Váhom Blažej Čaputa, ktorý zdôraznil potrebu milosrdenstva v živote každého človeka. V závere svätej omše sa prihovoril veriacim aj arcibiskup Orosch, kde pripomenul že slovo „brána“ je odvodené od slova „brániť“. Preto upozornil na fakt, že sa treba brániť pred vplyvmi zla, ktoré nám ponúka súčasný svet.
 
Po svätej omši sa všetci prítomní veriaci spolu so svojím kňazom presunuli ku Katedrále sv. Jána Krstiteľa, aby spoločne prešli Bránou milosrdenstva. Liturgiu modlitby viedol dekan - farár farnosti Trnava - mesto Stanislav Vojtko. Veriaci nábožne prechádzali Bránou milosrdenstva a uctili si ju dotykom či bozkom. V katedrále sv. Jána Krstiteľa sa veriaci pomodlili modlitby na úmysel sv. Otca, ktoré sú určené pre získanie odpustkov. Na záver sa veriacim prihovorili prítomní kňazi, medzi inými i Jozef Lehocký, farár zo Zelenča, ktorý vyzdvihol silu spoločenstva, ktorú ako farnosť vytvorili počas tejto púte a vyjadril, aké je dôležité pokojné spolunažívanie v rámci farnosti. Po týchto slovách všetci prítomní kňazi udelili veriacim kňazské požehnanie. Zelenečskí veriaci odchádzali z púte povzbudení a oduševnení vytvárať spoločenstvo lásky a pokoja vo svojej farnosti.
 
TO ABU informovala Daniela Depešová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V sobotu sa konala v Trnave púť v rámci Roka milosrdenstva

Veriaci z Novomestského dekanátu a z farnosti Zeleneč pri Trnave počas púte do Katedrály sv. Jána Krstiteľa nábožne prechádzali Bránou milosrdenstva a uctili si ju dotykom či bozkom. (foto: Daniela Depešová)

NOVINKY