Zamestnanci Arcibiskupského úradu komunikovali s Bohom

TRNAVA 18. novembra 2015 - Zamestnanci Arcibiskupského úradu v Trnave si v dňoch 11. - 13. novembra vykonali duchovné cvičenia vo Františkánskom duchovnom centre pri kláštore sestier františkánok Premenia Pána v Melčiciach - Lieskovom.

Pojem komunikácia neskrýva v sebe len výmenu informácií, myšlienok, názorov a pocitov medzi živými. Ide o širokospekrálnu interakciu medzi živými i neživými bytosťami, pri ktorej dochádza k vedomému či nevedomému odovzdávaniu informácii. Komunikácia ovplyvňuje naše bytie. Za komunikáciou hľadajme tak úspechy, šťastie, lásku, ako aj nešťastia či až tragédie.
 
Tajomstvo komunikácie a jej vplyvu na náš život bolo nosnou témou duchovných cvičení, ktoré absolvovali od stredy 11. novembra do piatku 13. novembra takmer všetci zamestnanci Arcibiskupského úradu v kláštore sestier františkánok Premenenia Pána v Melčiciach - Lieskovom. Pod vedením exercitátora P. Augustína Slaninku CM sa učili komunikovať nielen so svojím Pánom Ježišom Kristom, ale aj medzi sebou navzájom, s vlastným vnútrom, verejnosťou či s prírodou. Hľadali cesty správnej komunikácie, ktorá ich posunie k vyšším duchovným i svetským métam.
 
Formou prednášok, diškurzov a meditácii prenikali do tajomstiev výmeny informácií. Hovorili o zodpovednosti, ktorá sa viaže s komunikáciou, o dopade správnej či nesprávnej formy a obsahu komunikácie v osobnom, pracovnom živote, či v komunikácii s vierou. Učili sa spoločne deliť o pocity, názory, postrehy, ale aj bolesti, radosti či nádeje. Praktickými cvičeniami skúšali a hľadali nové komunikačné kanále, ktoré ich viac zblížia s Bohom, vierou, ale aj s človekom a jeho svetom.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Zamestnanci Arcibiskupského úradu komunikovali s Bohom

Františkánske duchovné centrum v Melčiciach-Lieskovom. (zdroj foto: www.fratrascentrum.sk)

NOVINKY