Veriaci z dekanátu Dunajská Streda putovali k Bráne milosrdenstva

TRNAVA 7. septembra 2016 - V sobotu 3. septembra dunajskostredskí veriaci putovali do Trnavy, kde si vykonali dekanátnu púť v mimoriadnom Svätom roku milosrdenstva. Ešte v roku 2015 ho vyhlásil Svätý Otec František.

Autobus s pútnikmi z farností Dunajská Streda, Veľký Meder a Malé Blahovo sprevádzali na púti do slovenského Malého Ríma i dunajskostredský dekan Mons. Ladislav Szakál, kaplán Ľudovít Kubán, diakon Szabolcs Sankó, pastoračný pomocník Csaba Olgyay a predseda pastoračnej rady farnosti Fridrich Nagy.
 
Pútnici sa pred svätou omšou v Bazilike sv. Mikuláša pomodlili posvätný ruženec s ostatnými veriacimi z Trnavy a okolia. Po Loretánskych litániách a modlitbe k Trnavskej Panne Márii nasledovala sobotná tradičná svätá omša, k sláveniu ktorej budúce generácie obyvateľov mesta zaviazali jeho vtedajší predstavitelia. Bolo to na znak poďakovania za zastavenie moru zúriaceho v meste. Hlavným celebrantom svätej omše bol trnavský arcibiskup Ján Orosch. V homílii sa ku všetkým prítomným veriacim prihovoril dekan Ladislav Szakál. Pozval ich, aby dennodenne prežívali milosrdnú lásku v praxi.
 
Po skončení svätej omše sa všetci pútnici spoločne presunuli k Bráne milosrdenstva v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Prešli cez ňu dovnútra katedrály s úmyslom získať úplné odpustky. Po krátkej modlitbe a duchovnom príhovore trnavského dekana Stanislava Vojtka prítomným udelil požehnanie dekan Szakál. Záver púte tvorila prehliadka katedrálneho chrámu a spoločný fototermín v blízkosti sochy svätého pápeža Jána Pavla II. pred katedrálou.
 
TO ABU informovala Kristína Újová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Veriaci z dekanátu Dunajská Streda putovali k Bráne milosrdenstva

Záver púte veriacich Dunajskostredského dekanátu do sídelného biskupského mesta Trnava tvorila prehliadka katedrálneho chrámu a spoločný fototermín v blízkosti sochy svätého pápeža Jána Pavla II. pred katedrálou. (foto: Kristína Újová)

NOVINKY