V uplynulých dňoch prebehlo diecézne kolo Biblickej olympiády 2018

TRNAVA 26. apríla 2018 - V dňoch 24. a 25. apríla sa uskutočnilo diecézne kolo Biblickej olympiády pre žiakov základných a stredných škôl v budove Arcibiskupského úradu v Trnave.

Úvod každého biblického súťaženia otvorila svätá omša, ktorú celebroval školský dekan Piešťanského dekanátu Rastislav Nitran spolu s ďalšími prítomnými kňazmi. V homíliách sa kazateľ Nitran zameral na častú výzvu pápeža, sv. Jána Pavla II. „Nebojte sa!“ Aby sa účastníci nebáli otázok, aby sa nebáli scénky, aby sa nebáli obrátiť list s testom… až nakoniec aby sa nebáli byť sami sebou doma, v škole a v prostredí, kde žijú. Aby sa nebáli byť iní. Presne takí, akých ich chce mať Boh.
 
Olympiáda následne pokračovala ďalej vedomostnou súťažou v šiestich kolách. Po jej ukončení trnavský arcibiskup Ján Orosch odovzdal súťažiacim diplomy a odmeny. V kategórii základných škôl si prvenstvo odniesli žiaci zo ZŠ s MŠ Angely Merici v Trnave, na druhom mieste sa umiestnili žiaci CZŠ sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom a na treťom sú žiaci zo ZŠ s MŠ vo Veľkých Kostoľanoch.
 
V kategórii stredných škôl si prvé miesto vybojovali študenti z Gymnázia sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom, na druhom mieste skončili študenti z Gymnázia V. Mihálika v Seredi a na treťom skončili študentky z Pedagogickej a sociálnej akadémie bl. Laury v Trnave.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
V uplynulých dňoch prebehlo diecézne kolo Biblickej olympiády 2018

V dňoch 24. a 25. apríla 2018 sa uskutočnilo diecézne kolo Biblickej olympiády pre žiakov základných a stredných škôl v budove Arcibiskupského úradu v Trnave. (Foto: Ivan Ružička)

NOVINKY