V Tomášikove odštartovali pravidelné púte fatimskej soboty

TOMÁŠIKOVO 4. apríla 2016 - V sobotu 2. apríla na mariánskom pútnickom mieste Trnavskej arcidiecézy v Tomášikove odštartovali pravidelné mesačné púte fatimskej soboty. Každú prvú sobotu v mesiaci sa tu budú veriaci schádzať, aby sa spolu s Pannou Máriou stretli na modlitbách.

Program púte začali popoludní vysluhovaním sviatosti zmierenia a modlitbou posvätného ruženca. Nasledovala slávnostná svätá omša, ktorej hlavným celebrantom bol biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss. Ten v mene trnavského arcibiskupa Jána Oroscha pozdravil pútnikov, ktorí prišli z celého okolia a naplnili miestny farský Kostol Najsvätejšej Trojice.
 
Kanonik Kiss v homílií poukázal na možnosť získať plnomocné odpustky, ak si veriaci na prvú sobotu v mesiaci vykonajú odprosujúcu pobožnosť k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Spomenul dátum 10. december 1925, keď sa Panna Mária zjavila Lucii z Fatimy v kláštore v Pontevedro a povedala jej: „Pozri sa, dcéra moja, ako je moje Srdce obkľúčené tŕním. Nevďační ľudia ho ustavične prebodávajú rúhaním a chladnosťou. Aspoň ty sa pričiň, aby si ma potešila a oznám všetkým ľuďom, že pri smrti budem nablízku so všetkými milosťami, ktoré potrebujú ku spáse tým, ktorí si päť po sebe nasledujúcich prvých sobôt v mesiaci vykonajú svätú spoveď, sväté prijímanie, pomodlia sa ruženec a venujú mi štvrťhodinku na zmierenie a budú pritom rozjímať o tajomstvách sv. ruženca.“
 
Po svätej omši nasledovala procesia na cintorín k Lurdskej jaskyni, kde sa nachádzajú aj telesné pozostatky hluchonemej Margitky Prenoszilovej, ktorá sa v Lurdoch nevysvetliteľným spôsobom uzdravila. Jej matka za to z vďačnosti ešte v tom istom roku 1901 dala postaviť tunajšiu jaskyňu. V sprievode mariánskych piesní sa tu pútnici pomodlili modlitbu zasvätenia sa Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, modlili sa na úmysel Svätého Otca, za duše v očistci a za rôzne aktuálne potreby. Každý pútnik mohol v tichosti predniesť aj tie úmysly a potreby, ktoré si so sebou priniesol na túto púť.
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Tomášikove odštartovali pravidelné púte fatimskej soboty

Po svätej omši nasledovala procesia na cintorín k Lurdskej jaskyni, kde sa pútnici za doprovodu mariánskych piesní pomodlili modlitbu zasvätenia sa Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie a iné modlitby. (foto: Angelika Mészárosová)

NOVINKY