V Nesvadoch uviedli nového farára do úradu

NESVADY 26. augusta 2024 - V sobotu 24. augusta v rímskokatolíckom kostole v Nesvadoch slávnostne uviedli do úradu nového farára farnosti. Stal sa ním vdp. Ján Lormusz. Obrad uvedenia nového farára sa konal na základe poverenia trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha.

Slávnosť začali svätou omšou, ktorú celebroval generálny vikár Róbert Kiss. Na úvod svätej omše dekan Hurbanovského dekanátu vsdp. Attila Józsa predstavil zhromaždeným veriacim krátky životopis nového farára. Potom nasledovala prísaha vernosti nového farára.
 
Počas liturgie Slova sa veriacim prihovoril generálny vikár. V homílii zdôraznil význam farnosti ako duchovného centra pre celé spoločenstvo a vyzval veriacich, aby s novým farárom úzko spolupracovali na budovaní pevnej a jednotnej kresťanskej komunity.
 
Počas homílie sa prihovoril veriacim inšpiratívnymi slovami: „Drahí bratia a sestry, zišli sme sa pri tejto slávnostnej príležitosti, aby sme sa stretli s Ježišom Kristom.“ Zdôraznil, že príchod Jána Lormusza je jedinečnou príležitosťou pre farnosť znovu objaviť svoju vieru a oddanosť Kristovi. „Nový farár je tu, aby slúžil ako 'alter Christus' a viedol vás na ceste viery,“ dodal.
 
Ďalej generálny vikár pripomenul, že každý nový začiatok v Cirkvi je príležitosťou aj výzvou: „Príchod otca Jána Lormusza je príležitosťou, aby vaša farnosť znovu objavila svoje poslanie.“ Vyjadril presvedčenie, že nový farár bude pastierom, ktorý sa bude s láskou starať o potreby svojej farnosti a sprevádzať ju na ceste k spáse.
 
Po skončení svätej omše vdp. Ján Lormusz vyjadril vďačnosť za dôveru, ktorú mu prejavil arcibiskup Ján Orosch. „Som pripravený slúžiť veriacim v Nesvadoch a byť ich duchovným pastierom,“ povedal. Požiadal tiež veriacich o modlitby a podporu.
 
Uvedenie nového farára do úradu bolo pre farnosť Nesvady významnou udalosťou, ktorá sa zapíše do jej histórie. Veriaci prijali svojho nového duchovného pastiera s radosťou a očakávaním. Tento slávnostný obrad posilnil duchovné putá v rámci celého spoločenstva a pripravil pôdu pre ďalší duchovný rast a rozvoj všetkých členov farnosti.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Nesvadoch uviedli nového farára do úradu

Na úvod svätej omše dekan Hurbanovského dekanátu vsdp. Attila Józsa predstavil zhromaždeným veriacim krátky životopis nového farára. Potom nasledovala prísaha vernosti nového farára. (Foto: Žaneta Csontosová)

NOVINKY