V Komárne sa priblížili k Bohu čítaním Svätého písma

KOMÁRNO 12. apríla 2016 - Celoslovenský biblický projekt "Noc čítania Biblie 2016 v mimoriadnom Roku milosrdenstva" prebehol tento rok v noci z piatka 8. apríla na sobotu 9. apríla. Čítalo sa Evanjelium podľa Lukáša.

Motto VI. ročníka projektu bolo: „Ešte bol ďaleko, keď ho zazrel jeho otec, a bolo mu ho ľúto. Pribehol k nemu, hodil sa mu okolo krku a vybozkával ho“ (Lk 15,20). Biskupská synoda o Božom Slove hovorí o pastoračnej potrebe priblížiť ľuďom Bibliu, aby sa nestala len peknou ozdobou domácej knižnice, ale prostriedkom častého spojenia s Bohom a základnou pomôckou pre náboženský a duchovný život.
 
Preto boli v komárňanskej farnosti veriaci pozvaní k účasti na tomto podujatí. Na začiatku programu o 22.00 hodine mali možnosť vypočuť si analýzu biblického textu prostredníctvom videonahrávky biblistu Františka Trstenského. Nasledovalo celonočné čítanie Evanjelia podľa Lukáša, ktoré je nazývané aj Evanjeliom milosrdenstva. Do čítania v Kaplnke svätej Anny, ktoré trvalo do soboty, do 02.15 hodiny, sa zapojili viacerí farníci. Mladí farnosti, napriek nočnej hodine a únave, obohatili svojim spevom a živou hudbou časový priestor medzi čítaním jednotlivých kapitol.
 
 
TO ABU informovala Mária Szӧllősiová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Komárne sa priblížili k Bohu čítaním Svätého písma

Do čítania Svätého písma v komárňanskej Kaplnke svätej Anny sa zapojili viacerí farníci. Mladí čítanie obohatili svojim spevom a živou hudbou. (foto: Spoločenstvo Lectio Divina z farnosti Komárno)

NOVINKY