V Hlohovci začali slávenie Nanebovzatia Panny Márie na miestnej Kalvárii

HLOHOVEC 17. augusta 2024 - Na slávnosť Nanebovzatia Panny Márie, vo štvrtok 15. augusta sa konala vo farnosti Hlohovec prvá časť tradičnej Zámskej púte k Božej Matke, ktorá bola vzatá s telom i dušou do nebeskej slávy.

Svätú omšu slávili pri Lurdskej kaplnke na miestnej Kalvárii. Hlavným celebrantom a slávnostným kazateľom bol páter Ján Peter Spišák, Opus J.S.S., rodák z filiálky Koplotovce, ktorý pôsobí v kláštore Božieho milosrdenstva Nové Hrady v Českej republike. Spolu s ním koncelebroval dekan Hlohoveckého dekanátu vsdp. Jozef Schwarz a páter Jeremiáš Daniel Kvaka, OFM.
 
V homílii zaznela výzva na modlitbu svätého ruženca, pretože Panna Mária nám vie u Boha vyprosiť mnohé milosti. „Hovoríme, že doba je zlá, ale to robia len ľudia, ktorí sú dobrí alebo zlí. A všetko to zlo vo svete vieme premôcť len modlitbou svätého ruženca. Ak sa ho modlíme ráno, je to hneď iný štart do celého dňa. Panna Mária sama seba dávala na to posledné miesto, a tým nás učí pokore a službe. Celé dejiny spásy sa lámu na slove služba. Najprv Lucifer hovorí: ‚Nebudem slúžiť.‘ A potom sa celé dejiny vykúpenia začínajú slovami: ‚Hľa, služobnica Pána.‘“
 
Slávnostný kazateľ vyzdvihol aj úlohu matiek, ktoré svoje deti učia láske k Bohu a k Panne Márii. Po svätej omši nasledoval sprievod ulicami mesta do farského kostola, kde slávnosť zavŕšili eucharistickým požehnaním. Druhý deň slávenia sa uskutoční v nedeľu 18. augusta predpoludním slávnostnou svätou omšou na hlohoveckom zámku.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci začali slávenie Nanebovzatia Panny Márie na miestnej Kalvárii

Hlavným celebrantom a slávnostným kazateľom bol páter Ján Peter Spišák, Opus J.S.S., rodák z filiálky Koplotovce. (Foto: Lucia Froncová)

NOVINKY