V Červeníku dnes požehnali novú farskú budovu

ČERVENÍK 2. augusta 2015 - Vo farnosti Červeník spoločnými silami postavili v priebehu troch rokov novú farskú budovu, ktorú dnes - v nedeľu 2. augusta dopoludnia - slávnostne požehnal biskupský vikár Trnavskej arcidiecézy, kanonik Róbert Kiss.

Liturgický sprievod, ktorý sa začal v miestnom farskom Kostole Obetovania Panny Márie zamieril najprv k novej farskej budove s pastoračným centrom, ktorú po prednesení príslušných modlitieb a spoločných modlitieb veriacich požehnal biskupský vikár Trnavskej arcidiecézy, kanonik Róbert Kiss. Po skončení obradu požehnania sa sprievod pohol smerom k blízkej reštaurácii Miháliková v centre obce Červeník, kde bolo pripravené dôstojné pódium k sláveniu svätej omše. Tu biskupského vikára Kissa privítal za miestnu farskú rodinu duchovný správca P. Matej Kýška SchP. Slová vďaky za požehnanie novej farskej budovy, ktorej súčasťou je pastoračné centrum a byt kňaza, odkiaľ môže vykonávať svoju pastoračnú činnosť, adresoval biskupskému vikárovi za obec Červeník starosta Marián Mihálik.
 
"Ako sa otec stará o svoju rodinu, aby jej nechýbalo nič tak po materiálnej ako i po duchovnej stránke, podobne i duchovní otcovia starajú sa o materiálnu a duchovnú prosperitu im zverených veriacich," uviedol vo svojej homílii hlavný celebrant svätej omše Róbert Kiss. Trnavský arcibiskup Ján Orosch sa tohto plánovaného duchovného zhromaždenia nemohol zúčastniť, práve preto sa v jeho mene biskupský vikár - kanonik Róbert Kiss poďakoval P. Matejovi za tú skutočnosť, že toto poslanie otca vo svojej farnosti vzorne napĺňa, napr. i stavbou v obci Červeník tak dlho očakávanej farskej budovy.
 
O potrebe novej farskej budovy v obci sa začalo rozprávať už po erigovaní Červeníka na farnosť vtedajším trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Sokolom. Myšlienka však začala naberať reálne kontúry až v roku 2012. V máji toho istého roku začali so stavebnými prácami. Farskú budovu sa podarilo dokončiť v priebehu troch rokov, aby mohla byť požehnaná v práve prebiehajúcom letnom období 2015. Vo vnútri je okrem bytu kňaza aj priestor pre tvorivé dielne, stretávací priestor. Prebehli tu už vianočné i veľkonočné trhy. Okolie farskej budovy si ešte vyžaduje malé úpravy, ktoré však tvoria už iba minimálnu časť celkových prác.
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Červeníku dnes požehnali novú farskú budovu

Novú farskú budovu s pastoračným centrom v Červeníku požehnal biskupský vikár Trnavskej arcidiecézy, kanonik Róbert Kiss. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY