V Borovciach sa konala púť k Panne Márii Kráľovnej

BOROVCE 30. augusta 2017 - V nedeľu 27. augusta v Borovciach pri Kaplnke Panny Márie slávili svätú omšu pri príležitosti sviatku Panny Márie Kráľovnej. Hlavným celebrantom bol Pavol Benko SF, kňaz zo Spoločenstva Fatima.

Vo svojej homílii poukázal na odkaz Panny Márie, ktorý nám zanechala vo Fatime o úcte k jej Nepoškvrnenému Srdcu. Veľmi pútavo priblížil slová pápežov, ktorí mali blízky vzťah k Fatime. Pripomenul, že zavedeniu sviatku Panny Márie Kráľovnej predchádzalo slávnostné korunovanie sochy Panny Márie vo Fatime, ktoré sa uskutočnilo 13. mája 1946 na pokyn Svätého Otca Pia XII.
Na príklade mnoho tisíc ľudí, ktorí sa modlili posvätný ruženec, a tak zachránili Rakúsko pred okupáciou komunizmom, ktorá mu hrozila, kazateľ poukázal na význam modlitby posvätného ruženca a jeho silu pri presadzovaní kresťanských hodnôt v spoločnosti. Povedal: „Aj keď sa nám niekedy zdá, že tí hore rozhodujú o tom ako pôjde svet nie je to pravda. O vývoji sveta sa rozhoduje o poschodie vyššie - v nebi. Aj každý jeden z nás, ktorí zoberieme do rúk ruženec a budeme prosiť Matku Božiu, môžeme k tomuto prispieť. Treba však, aby sme brali vážne výzvu Panny Márie z Fatimy denne sa modliť posvätný ruženec.“
 
TO ABU informoval Patrik Katrinec
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Borovciach sa konala púť k Panne Márii Kráľovnej

V nedeľu 27. augusta v Borovciach pri Kaplnke Panny Márie slávili svätú omšu pri príležitosti sviatku Panny Márie Kráľovnej. (foto: Jozef Jankech)

NOVINKY