V Borovciach otvorili Rok spomienok na kňaza Štefana Poláka

BOROVCE 22. novembra 2016 - V nedeľu 20. novembra otvorili vo farnosti Borovce Rok spomienok na kňaza Štefana Poláka. Tento správca farnosti Borovce bol v roku 1987 na tunajšej fare násilne zavraždený. Pri tejto príležitosti prijali pozvanie celebrovať slávnostnú svätú omšu dvaja kňazi, bývalý sekretár exilového biskupa Pavla M. Hnilicu SJ v Ríme Šebastián Košút a bývalý spovedník Pápežskej baziliky Santa Maria Maggiore v Ríme P. Rajmund Klepanec OP, ktorí osobne poznali kňaza Štefana Poláka a pred jeho smrťou ho sprevádzali v Ríme na audiencii u Svätého Otca sv. Jána Pavla II.

Šebastián Košút dlhé desaťročia pôsobil ako farár v obci Marano Equo v diecéze Tivoli, neďaleko Ríma, a dvere jeho fary boli stále dokorán otvorené pre všetkých. Pohostinnosť u neho nachádzali mnohí slovenskí, poľskí i iní kňazi, kresťanská mládež a ďalší pútnici. Bol blízkym spolupracovníkom biskupa Pavla M. Hnilicu SJ. Mnohí veriaci z rôznych kútov Slovenska, ktorí boli prítomní na svätej omši, si mohli vypočuť jeho pútavú kázeň obohatenú spomienkami na duchovného otca Štefana Poláka.
 
Svätou omšou otvorili vo farnosti rok, počas ktorého si veriaci viac priblížia život ich bývalého duchovného otca. Tento Rok spomienok na kňaza Štefana Poláka bude prípravou na spomienku 30. výročia jeho násilnej smrti v roku 2017. Na záver mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva tak farníci ďakovali za dar tohto kňaza, ktorý pôsobil v ich farnosti a zároveň vyprosovali Božie milosrdenstvo pre neho i pre tých, ktorí ho násilným spôsobom zavraždili.
 
TO ABU informoval Patrik Katrinec
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Borovciach otvorili Rok spomienok na kňaza Štefana Poláka

Pri príležitosti otvorenia Roka spomienok na kňaza Štefana Poláka v Borovciach slávili svätú omšu dvaja kňazi, bývalý sekretár exilového biskupa Hnilicu v Ríme Šebastián Košút a bývalý spovedník Pápežskej baziliky Santa Maria Maggiore v Ríme P. Rajmund Klepanec OP, ktorí osobne poznali tohto kňaza a pred jeho smrťou ho sprevádzali v Ríme na audiencii u Svätého Otca sv. Jána Pavla II. (foto: Jozef Jankech)

NOVINKY