Už v nedeľu sa uskutoční zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom

BRATISLAVA/TRNAVA 31. marca 2016 - Najbližšiu Nedeľu Božieho milosrdenstva, ktorú tento rok budeme sláviť 3. apríla, sa uskutoční zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom.

Vyhlásili ju biskupi Slovenska. Urobili tak na 83. plenárnom zasadnutí, ktoré sa konalo v marci v Bardejovských kúpeľoch. "Kvôli trvajúcej potrebe solidarity s nespravodlivo prenasledovanými kresťanmi sa biskupi rozhodli pokračovať v minuloročnej iniciatíve a vyhlásiť zbierku na tento účel aj v tomto roku. Uskutoční sa na Nedeľu Božieho Milosrdenstva, 3. apríla 2016," píše sa v správe z plenárneho zasadnutia.
 
Táto zbierka nadväzuje na vlaňajšiu zbierku na podobný účel, ktorá sa konala na Kvetnú nedeľu 2015 (29. marca 2015). Cieľom tejto zbierky bolo nielen poskytnúť humanitárnu pomoc, ale aj podporiť kresťanské komunity, aby mohli prežiť toto zložié obdobie a neopúšťali svoje domovy.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Už v nedeľu sa uskutoční zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom

Na fotografii chaldejský katolícky patriarcha Babylónie Luis Raphael Sako pred zničeným kostolom v Iraku. (zdroj foto: www.konzervativnyvyber.sk)

NOVINKY