Unikátny betlehem z farnosti Tulipán môžu návštevníci vidieť počas celého roka

TRNAVA 10. marca 2022 - Hoci už nie je vianočné obdobie, vo farnosti Trnava - Tulipán je pre návštevníkov k dispozícii unikátny drevený pohyblivý betlehem po celý rok 2022.

História tohto betlehemu siaha do roku 1982 a je spojená s menom kňaza Kolečanského, ktorý v sebe nosil víziu a túžbu pohyblivého betlehemu. Spolu s ochotnými farníkmi a rajeckým rezbárom pánom Pekarom betlehem skutočne pripravili, v roku 1983 mal dve úrovne. Od roku 1984 má tri úrovne a putoval po rôznych zákutiach kostola. Keďže sa však častou demontážou opotrebovával, jeho definitívne miesto je dnes v zadnej kaplnke kostola bližšie pri vchode.
 
V roku 2021 sa uskutočnila rekonštrukcia betlehema z rozhodnutia P. Wieslawa Zajaca, realizáciu mal na starosti p. Štefan Vajs so synom Samuelom, ako majstri stolári. Z rozhodnutia správcu farnosti je betlehem k dispozícii pre návštevníkov počas celého roka 2022, záujemci o prehliadku sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 033/551 6298.
 
TO ABU informovala Mária Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Unikátny betlehem z farnosti Tulipán môžu návštevníci vidieť počas celého roka

Od roku 1984 má betlehem v Trnave - Tulipáne tri úrovne a putoval po rôznych zákutiach kostola. Keďže sa však častou demontážou opotrebovával, jeho definitívne miesto je dnes v zadnej kaplnke kostola bližšie pri vchode. (Foto: Mária Kohutiarová)

NOVINKY