Tímy pastorácie povolaní navštívili Kňazský seminár v Bratislave

BRATISLAVA/TRNAVA 29. apríla 2018 - V stredu 25. apríla navštívili Tímy pastorácie povolaní Trnavskej a Bratislavskej arcidiecézy, spolu s trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom, bohoslovcov v Kňazskom seminári sv. Cyrila a Metoda v Bratislave.

Rehoľníci a kňazi z tímov mali za úmysel vyjadriť svojou prítomnosťou záujem o spoločné kráčanie na ceste za Kristom v jednote a službe celej Cirkvi. Uistili ich o modlitbách vo svojich komunitách a prvoštvrtkových adoráciach. Bohoslovci sa tiež mohli oboznámiť s hlavnými cieľmi a činnosťou pastorácie povolaní ako služby mladým, hľadajúcim svoje duchovné povolanie a podpory vo vernosti tých, ktorí už vykročili.
 
V spoločnej diskusii zaznelo viacero vzájomných povzbudení uvedomiť si, že každý, kto je povolaný, má schopnosť povolávať, teda svedčiť svojim životom o Božej láske. Súčasťou programu bola aj spoločná modlitba rozjímavého ruženca a svätá omša, v ktorej arcibiskup Ján Orosch povzbudil prítomných k jednote a spolupráci rehoľníkov a diecézneho kléru. Počas večere mali prítomní možnosť pokračovať v obohacujúcich osobných rozhovoroch.
 
TO ABU informovala sr. Mária Margita Fedorová SCSC
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tímy pastorácie povolaní navštívili Kňazský seminár v Bratislave

Bohoslovcov v Kňazskom seminári sv. Cyrila a Metoda v Bratislave navštívili Tímy pastorácie povolaní Trnavskej a Bratislavskej arcidiecézy. (Foto: Ivan Ružička)

NOVINKY