Sviatosť birmovania posilnila, obohatila a zmenila ďalších 49 životov

BOHDANOVCE NAD TRNAVOU 14. októbra 2024 - V nedeľu 13. októbra sa v Kostole sv. Petra a Pavla v Bohdanovciach nad Trnavou uskutočnila ďalšia slávnosť uvedenia do kresťanskej dospelosti - sviatosť birmovania, ktorú 49 birmovancom vysluhoval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Príprava na prijatie sviatosti birmovania sa vo farnosti Bohdanovce nad Trnavou začala minulý rok v kostole. Zahŕňala sériu katechéz zameranú na stretnutia s Bohom prostredníctvom Katolíckej cirkvi. Záujemcovia o birmovanie mali príležitosť podrobnejšie sa oboznámiť aj so Svätým písmom. Tiež sa bližšie zamýšľali nad tajomstvom Najsvätejšej Trojice. Mohli viac spoznať Boha - Otca Stvoriteľa, Pána Ježiša - Spasiteľa a Ducha Svätého - Posvätiteľa. V rámci svojej prípravy si taktiež vybrali birmovné mená, ktoré súčasne znamenajú výber svojho ochrancu, ktorého orodovanie ich bude sprevádzať životom.
 
Miestny farár František Mrkva sa v súvislostiach s touto slávnosťou vyjadril k dôležitosti sviatosti birmovania, ktorá poskytuje osobitné dary pre život viery kresťana katolíka. „Je to pomoc a posila Ducha Svätého, aby sme vedeli žiť vieru v dnešnom svete a vytrvať,“ povedal s presvedčením. Na záver dodal osobné prianie: „Želám a vyprosujem spolu s farníkmi birmovancom všetko dobré v ich živote, Božie požehnanie, pevnú a vytrvalú vieru.“
 
facebook sharing button Zdieľaj
Sviatosť birmovania posilnila, obohatila a zmenila ďalších 49 životov

Sviatosť birmovania vo farnosti Bohdanovce nad Trnavou 49 birmovancom vyslúžil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (Foto: Ján Bednárik)

NOVINKY