Rusko a Ukrajinu zasvätili aj v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave

TRNAVA 25. marca 2022 - Pápež František zasvätil Rusko a Ukrajinu Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Urobil to na konci kajúcej bohoslužby v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne. So Svätým Otcom sa pri úkone zasvätenia spojili i biskupi po celom svete, medzi inými aj trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch v Bazilike sv. Mikuláša, pred milostivým obrazom Trnavskej Panny Márie. Paralelne s úkonom zasvätenia v bazilike prebiehal i úkon zasvätenia v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

V piatok 25. marca sa aj v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa zišli veriaci, aby sa duchovne pripojili k zasväteniu Ruska a Ukrajiny Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. O 17:00 h sa začala kajúca pobožnosť, ktorú viedol jeden z vicerektorov katedrály. Po kajúcej pobožnosti sa uskutočnil úkon zasvätenia. Všetci prítomní sa s dôverou obrátili na Božiu Matku s prosbou o pokoj a mier.
 
TO ABU informoval Ján Vido
 

 

facebook sharing button Zdieľaj
Rusko a Ukrajinu zasvätili aj v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave

Kajúcu pobožnosť v katedrále, po ktorej nasledoval úkon zasvätenia, viedol vsdp. assessor Ján Vido, vicerektor katedrály. (Foto: Zuzana Kelešiová)

NOVINKY