Prvoprijímajúce deti z farnosti Sereď putovali do Marianky

MARIANKA 22. júna 2023 - Žiaci tretieho ročníka ZŠ Fándlyho v Seredi sa v rámci predmetu Náboženská výchova v piatok 16. júna zúčastnili, spolu so svojimi rodičmi, na ďakovnej púti prvoprijímajúcich do Marianky - jedného z najstarších slovenských pútnických miest na Slovensku a prvého mariánskeho pútnického miesta v celom Uhorsku.

Po príchode na pútnické miesto a krátkom občerstvení nasledovala svätá omša v Bazilike Narodenia Panny Márie. Celebroval ju seredský kaplán vdp. Ladislav Mišura, ktorému pri oltári asistovali spolu s diakonom, aj žiaci školy. Po svätej omši nasledovala prehliadka baziliky s odborným výkladom miestneho duchovného.
 
Po obednej prestávke nasledovala spoločná modlitba a zasvätenie sa pred jaskyňou Lurdskej Panny Márie, kde sa podľa tradície zjavovala Panna Mária, o čom svedčia aj ďakovné tabuľky od uzdravených veriacich. Na záver púte sa účastníci spoločne pomodlili pobožnosť krížovej cesty, ktorú tvorili sochy jednotlivých zastavení v životnej veľkosti. Zároveň tam bola príležitosť  načerpať a napiť sa vody z uzdravujúceho prameňa.
 
TO ABU informovala Michaela Porubanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Prvoprijímajúce deti z farnosti Sereď putovali do Marianky

Po obednej prestávke nasledovala spoločná modlitba a zasvätenie sa pred jaskyňou Lurdskej Panny Márie. (Foto: Michaela Porubanová)

NOVINKY