Pôstna polievka sa na Arcibiskupskom úrade stáva tradíciou

TRNAVA 15. marca 2015 – Arcibiskupský úrad v Trnave spolu s Trnavskou arcidiecéznou charitou usporiadal v piatok 13. marca vo veľkej jedálni Arcibiskupského úradu už 2. ročník projektu s názvom Pôstna polievka.

V piatkový podvečer, od 16.30 hodiny sa začali schádzať záujemcovia o tento pôstny projekt v priestoroch jedálne Arcibiskupského úradu. Na začiatku sa prítomným prihovoril trnavský arcibiskup Ján Orosch. Pozitívne zhodnotil myšlienku projektu, ktorý sa už i na trnavskom Arcibiskupskom úrade stáva tradíciou. Nasledovala spoločná modlitba a požehnanie pôstneho jedla arcibiskupom Oroschom. Potom si už účastníci išli prevziať porciu „pôstnej polievky“ a zvyšné peniaze, ktoré by zaplatili za riadnu večeru, odovzdali ako milodar na konkrétnu pomoc. Na podujatí sa zúčastnili desiatky ľudí z Trnavy, ktorí tak svojou prítomnosťou spojili vlastný pôst s charitatívnou akciou.
 
Celkovo bolo vydaných 53 porcií pôstnej polievky, za ktoré sa vyzbieralo v milodaroch 574,08 eur. Tieto peniaze budú použité prostredníctvom Trnavskej arcidiecéznej charity na konkrétnu pomoc viacdetným rodinám v núdzi. Zvyšných 141 porcií pôstnej polievky bolo odovzdaných riaditeľovi Trnavskej arcidiecéznej charity na nasýtenie ľudí bez prístrešia v Trnave, ktoré im pracovníci charity poskytli v rámci vydávania teplého jedla.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Pôstna polievka sa na Arcibiskupskom úrade stáva tradíciou

V piatok bolo celkovo vydaných 53 porcií pôstnej polievky, za ktoré sa vyzbierala nemalá suma na pomoc núdznym. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY