Novinkou Dňa rodiny bola súťažná šou pre rodinné družstvá

TRNAVA 26. mája 2015 - 15. máj bol v roku 1993 vyhlásený OSN za Svetový deň rodiny. Tento sviatok si každoročne pripomíname celoslovenskými podujatiami, ktoré zastrešuje Fórum kresťanských inštitúcií. Trnavčania oslávili svoj Deň rodiny 2015 v sobou 23. mája.

Už tradične sa toto podujatie začalo svätou omšou obetovanou za rodiny, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. Arcibiskup Ján vo svojom príhovore povzbudil všetky rodiny a zdôraznil ich nezastupiteľnú úlohu v spoločnosti aj v Cirkvi.
 
Po svätej omši sa v Mariánskej sále a v priestoroch kláštora jezuitov začal kultúrny i sprievodný program pre deti, mládež a celé rodiny. Novinkou tohto ročníka bola súťažná šou do ktorej sa prihlásili štyri rodinné družstvá, ktoré v rámci programu medzi sebou súťažili. Súťažné rodinky prejavili svoju odvahu, spolupatričnosť, ale aj zmysel pre humor a zábavu v piatich súťažných disciplínach, ktorými zároveň aj pobavili prítomných divákov.
V ďalšej sále sa prezentovali občianske združenia a organizácie, ktoré sa svojou činnosťou zameriavajú na pomoc rodinám. Pripravili si aktivity pre mamičky, oteckov, deti aj mládež a informovali o svojich aktivitách a možnostiach pomoci rodinám.
 
Aj v tomto roku sa o organizáciu pričinilo Centrum pomoci pre rodinu v spolupráci s Mestom Trnava a finančne podporil podujatie i Arcibiskupský úrad v Trnave, Trnavský samosprávny kraj  a sponzori. Poďakovanie smeruje ku všetkým zúčastneným za krásne spoločenstvo, dotvorenie jedinečnej atmosféry zábavy a pohody, v neposlednom rade aj za dobrovoľnícku službu takmer 60-tich dobrovoľníkov, ktorí na podujatí pomáhali.
 
TO ABU informovala Kristína Kőnigová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Novinkou Dňa rodiny bola súťažná šou pre rodinné družstvá

Podujatie "Deň rodiny" sa začalo svätou omšou obetovanou za rodiny, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (foto: Martin Sliva)

NOVINKY