Na Slovensku sa začína deviatnik modlitieb pred blahorečením Jána Havlíka

BRATISLAVA 22. augusta 2024 - Na Slovensku sa dnes začína špeciálna deväťdňová duchovná príprava pred slávnosťou blahorečenia Jána Havlíka. Spojená je s modlitbami z miest, v ktorých pôsobí Vincentská rodina a do ktorej patril aj Ján Havlík.

Prvé modlitby sa začnú dnes o 18:00 v Kostole Kráľovnej pokoja v Košiciach (Milosrdenstva 15, Košice-Juh). Nasledovať budú Banská Bystrica, Vrícko, Nitra a Bratislava. K príprave, ktorú bude možné navštíviť osobne alebo sledovať naživo cez YouTube livestream, sa pridajú aj vincentíni na Hondurase, v americkom Chicagu, ale aj vincentíni a vincentky z českých komunít z Mendryky. Deviatnik bude na niektorých miestach spojený aj so svätou omšou a ďalším programom.
 
Nosnou myšlienkou v týchto dňoch bude text deviatnika, ktorý pripravila členka Združenia mariánskej mládeže Martina Havrišová. Zaznejú svedectvá niekoľkých ľudí, ktorí majú určitú osobnú skúsenosť s budúcim blahoslaveným. Vybrané miesta majú súvis s Božím služobníkom alebo sú spojené s pôsobením niektorej vetvy (alebo vetiev) Vincentskej rodiny. Deviatnik bude vysielaný naživo každý deň o 18:00 na YouTube kanáli Farnosti Bratislava Prievoz, ktorý bude prezdieľaný aj cez profil Ján Havlík, mučeník vernosti. Deviatnik bude naživo vysielať aj Rádio Mária.
 
Po sérii deviatich dní bude nasledovať hlavný program blahorečenia, ktorý pozostáva z troch dní. Prvý je spojený s duchovnou prípravou, druhý je venovaný hlavnej slávnosti blahorečenia a sprievodným programom a tretí s uložením relikvií budúceho blahoslaveného. Program je k dispozícii na stránke www.janhavlik.sk.
 
 
TO ABU informoval Komunikačný tím slávnosti blahorečenia
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Slovensku sa začína deviatnik modlitieb pred blahorečením Jána Havlíka

Banner. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY