Na Arcibiskupskom úrade podávali pôstnu polievku

TRNAVA 12. marca 2016 – Arcibiskupský úrad v Trnave usporiadal v piatkový podvečer 11. marca vo veľkej jedálni Arcibiskupského úradu už 3. ročník charitatívneho projektu s názvom Pôstna polievka.

Záujemcovia o tento pôstny projekt sa začali schádzať vo veľkej jedálni Arcibiskupského úradu v piatkový podvečer už od 16.30 hodiny. Pred podávaním pôstnej polievky sa prítomným prihovoril trnavský arcibiskup Ján Orosch. Myšlienku projektu, ktorý je už i na trnavskom Arcibiskupskom úrade tradíciou, zhodnotil pozitívne. Po spoločnej modlitbe a požehnaní pôstneho jedla si už prítomní účastníci išli prevziať porciu pôstnej polievky.
 
Predtým ešte vhodili peniaze ako milodar do pripravenej pokladničky. Sú to peniaze, ktoré by zaplatili za riadnu večeru, ale počas tohto podujatia ich odovzdali ako pôstnu almužnu na konkrétnu pomoc. Na podujatí sa zúčastnili desiatky ľudí z Trnavy, ktorí tak svojou prítomnosťou spojili vlastný pôst s charitatívnou akciou. Peniaze vyzbierané počas tohto pôstneho podujatia budú odovzdané Katolíckemu hnutiu žien Slovenska, ktoré ich použije na zriadenie Centra pre obnovu rodiny v Bratislavskom regióne. Pôstna polievka, ktorá zostala, bola odovzdaná na nasýtenie chudobných ľudí.
 
Projekt Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! sa od ostatných zbierok na Slovensku odlišuje tým, že sa delím, nedávam almužnu, ale dávam to, čo si sám odopriem. Je spojená s liturgickým obdobím Pôstu, počas ktorého sa kresťania usilujú viac o to, aby si niečo odopreli a tým pomohli iným, ktorí sa nachádzajú v oveľa zložitejšej životnej situácii.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Arcibiskupskom úrade podávali pôstnu polievku

Po spoločnej modlitbe a požehnaní pôstneho jedla si už prítomní účastníci išli prevziať porciu pôstnej polievky. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY