Ľudia bez domova v Trnave sú veľmi aktívni

TRNAVA 12. júla 2016 - Trnavská arcidiecézna charita dnes uskutočnila prvý výjazd pracovnej skupiny, ktorá očistila dve autobusové čakárne v Trnave. Jednu na Viktoríninom námestí a druhú na ulici Jána Hlubíka. Pracovná skupina z charity si jednu čakáreň našla sama a na druhú ich upozornil aktívny občan.

Trnavská arcidiecézna charita chce v tejto aktivite pokračovať každý týždeň. Neskôr aj mimo Trnavu. Pýtate sa, či má Trnavská arcidiecézna charita dosť ochotných klientov a dobrovoľníkov? S potešením je potrebné konštatovať, že dnes museli zamestnanci charity urobiť výber medzi záujemcami a na budúci týždeň majú zapísaných ďalších prihlásených.
 
Postriekané sprejmi, polepené, znečistené - také boli. Aj týmto spôsobom chce charita pomáhať svojim klientom. Okrem jedla, šatstva, možnosti umyť sa či tráviť voľný čas v jej nízkoprahovom centre, dáva svojim klientom v tomto prípade oveľa viac. Pocit, že sú osožní a užitoční. Prácou môžu získať späť stratenú dôveru v seba, svoje sily a možnosti. Aj takáto na prvý pohľad obyčajná aktivita dáva ich dňom zmysel a vracia ich do života.
 
Pomôžte im aj Vy! Dajte Trnavskej arcidiecéznej charite vedieť, kde vo Vašom okolí je čakáreň, ktorá si pýta ich usilovné ruky. Odmenou Vám bude príjemné ráno v čistej čakárni a možno aj dobrý pocit. Ľudia ľuďom. Charita mestu.
 
zdroj: www.charitatt.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ľudia bez domova v Trnave sú veľmi aktívni

Postriekané sprejmi, polepené, znečistené - také boli čakárne na autobusových zastávkach. (zdroj foto: www.charitatt.sk)

NOVINKY