Kňaza Trnavskej arcidiecézy Františka Hudečka pochovali v Malej Lodine

MALÁ LODINA 16. augusta 2024 - V stredu 14. augusta sa kňazi a veriaci rozlúčili posledný krát na tejto zemi so zosnulým kňazom Trnavskej arcidiecézy vdp. Františkom Hudečkom.

Svätú omšu spojenú s pohrebnými obradmi slávili vo filiálnom Kostole sv. Štefana Uhorského v Malej Lodine, ktorá spadá pod farnosť Veľká Lodina v Košickej arcidiecéze. V mene trnavského arcibiskupa Jána Oroscha jej predsedal spišský pomocný biskup Ján Kuboš. Tu sa František Hudeček, kňaz na odpočinku, narodil a tu bol aj pochovaný na miestnom cintoríne.
 
So zosnulým duchovným pastierom sa prišlo rozlúčiť niekoľko desiatok kňazov a veriacich. Homíliu predniesol vdp. Pavol Bačišin, ktorý sa posledné roky staral o zosnulého. V nej sa poďakoval za všetku obetavú prácu, ktorú vykonal pre dobro veriacich a rodín, ktorým sa venoval s veľkou láskou. Aj keď posledné roky trpel vážnou chorobou, vždy prijímal tento stav s pokojom a odovzdanosťou do Božích rúk.
 
TO ABU informoval Ján Bednárik
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kňaza Trnavskej arcidiecézy Františka Hudečka pochovali v Malej Lodine

So zosnulým duchovným pastierom sa prišlo rozlúčiť niekoľko desiatok kňazov a veriacich. (Foto: Archív Rímskokatolícka farnosť Veľká Lodina)

NOVINKY