Kaptár 2024: Silná komunita a inšpiratívny duchovný zážitok

VELEM (Maďarsko) 31. augusta 2024 - V obci Velem, v srdci maďarskej kultúry, sa v dňoch 27. až 31. augusta 2024 uskutočnil deviaty ročník letného tábora Kaptár. Dynamická komunita mladých kresťanov, predovšetkým maďarsky hovoriacich katolíkov žijúcich na Slovensku, privítala takmer 200 účastníkov a 20 prednášajúcich.

Od svojho vzniku v roku 2015 tábor Kaptár preukazuje neustály rast a oživenie. Počet zúčastnených mladých sa v priebehu rokov zvýšil zo 40 na 196. Hlavným poslaním Kaptáru je šíriť vieru a ukázať, že kresťanstvo je atraktívne a živé aj v súčasnosti. „Naším cieľom je poskytnúť mladým priestor na duchovný rast, pocit spolupatričnosti a podporu ich viery,“ povedal jeden z organizátorov. „Veríme, že spoločne môžeme priniesť radosť a pokoj do našich životov.“
 
Program tábora bol pestrý a obohacujúci. Počas každého dňa sa účastníci zapojili do hudobných chvál, prednášok významného biskupa Jánosa Székelyho, skupinových diskusií a svätých omší. Po športových aktivitách nasledovali večerné evanjelizačné svedectvá a adorácie, ktoré posilnili duchovnú atmosféru tábora.
 
„Kaptár nie je len tábor, je to miesto, kde sa stretávajú priateľstvá, vznikajú nové spoločenstvá a kde mladí ľudia nachádzajú oporu vo svojej viere,“ dodáva ďalší organizátor. Ešte pred ukončením tábora mali účastníci možnosť prežiť jedinečnú celonočnú adoráciu, počas ktorej mohli rozjímať a modliť sa. Tohtoročné podujatie sa nezabudlo zapísať do ich sŕdc a poskytnúť im mnohé cenné zážitky a poznania. Kaptár sa teší na budúci rok a všetkých zúčastnených pozýva k nasledovnej edícii ich programu. Viac informácií, fotky a videá nájdete na stránke www.kaptar.sk.
 
TO ABU informovala Kristína Ivkovičová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kaptár 2024: Silná komunita a inšpiratívny duchovný zážitok

Od svojho vzniku v roku 2015 tábor Kaptár preukazuje neustály rast a oživenie. Počet zúčastnených mladých sa v priebehu rokov zvýšil zo 40 na 196. (Foto: Archív účastníci tábora Kaptár)

NOVINKY