Do podujatia "24 hodín pre Pána" sa zapojil aj Hlohovec

HLOHOVEC 7. marca 2016 - Do duchovného podujatia s názvom "24 hodín pre Pána", ktoré vyhlásil Svätý Otec František, sa z piatka 4. marca na sobotu 5. marca zapojila aj farnosť Hlohovec.

V Kostole Ducha Svätého vo večerných hodinách dekan Marek Jesenák vyložil Sviatosť oltárnu k poklone. Počas nočného programu zazneli modlitby ruženca so zamysleniami. Mládež zo Združenia mariánskej mládeže adorovala až do rána, kedy sa spoločne pomodlili ranné chvály. Sobotný program pokračoval vo farskom Kostole sv. Michala celodennou adoráciou, ktorá bola ukončená pred večernou svätou omšou. Kaplán Ľuboš Matúš predniesol zamyslenia o Božom milosrdenstve i litánie k Božiemu milosrdenstvu a všetkým prítomným udelil záverečné požehnanie.
 
Na túto noc pripadlo vo farnosti Hlohovec aj nonstop čítanie prorockých kníh Starého zákona, od proroka Izaiáša až po proroka Malachiáša, ktoré sa uskutočnilo v pastoračnom centre pri františkánskom kostole. Toto podujatie bolo pokračovaním Františkánskej biblickej akadémie, ktorá sa konala v Advente. Všetci zúčastnení od piatku, od 20.00 hodiny až do soboty, do 16.00 hodiny čítali z Božieho slova. Každý zúčastnený čítal pätnásť minút. Mnohí sa prišli i povzbudiť iba počúvaním čítania Božieho slova.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Do podujatia "24 hodín pre Pána" sa zapojil aj Hlohovec

Kaplán Ľuboš Matúš predniesol zamyslenia o Božom milosrdenstve i litánie k Božiemu milosrdenstvu a všetkým prítomným udelil záverečné požehnanie. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY