Biskupský vikár Róbert Kiss navštívil obec Gabčíkovo

GABČÍKOVO 16. septembra 2015 - V utorok 15. septembra zástupca Trnavskej arcidiecéznej charity, biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss navštívil farnosť Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda, kde ho na tamojšom obecnom úrade privítali starosta Iván Fenes, riaditeľ Zariadenia pre seniorov Árpád Csörgő a farár Jozef Albán. Cieľom stretnutia bolo poďakovanie za ich aktívnu spoluprácu v rámci charitatívno-pastoračných aktivít a zároveň povzbudenie k stále väčšej ochote podať pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú.

Gabčíkovo je jedna z najväčších farností arcidiecézy, kde žijú veľmi usilovní, pracovití, milí a pohostinní ľudia. Podľa svedectva miestneho farára Albána veriaci tejto prihraničnej obce sú ohľaduplní a vnímaví voči blížnym, veľmi ochotne sa zapájajú do farských aktivít a pre spoločné dobro sú ochotní obetovať svoj čas a prostriedky. V spolupráci s obecným úradom v priebehu roka organizujú množstvo kultúrnych a spoločenských akcií. Na nasledujúcu nedeľu napríklad pripravujú vo farskej záhrade stretnutie rodín v rámci projektu Deň rodiny, do ktorého sa aj vlani zapojilo vyšše 300 ľudí.
 
Biskupský vikár Róbert Kiss otvoril aj tému utečencov, pred ktorými majú mnohí obyvatelia v Európe veľké obavy a strach. Povzbudil svojich hostiteľov, že nech aj napriek strachu a neistotám, ktoré doliehajú i na obyvateľov Gabčíkova, naďalej napomáhajú vytvárať také spoločenstvo, kde ľudia budú ochotní spolupracovať s kompetentnými predstaviteľmi štátu a veľkodušne pomáhať tým, ktorí sa ocitli v núdzi kvôli vojne alebo hladu. Stretnutie ukončili modlitbou o pomoc Panny Márie a požehnaním.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Biskupský vikár Róbert Kiss navštívil obec Gabčíkovo

Ilustračné foto - niektorí utečenci prešli stovky kilometrov pešo. (zdroj foto: http://www.konzervativnyvyber.sk/)

NOVINKY