Biskup americkej diecézy Spokane Cupich navštívil Trnavu

TRNAVA 5. novembra - Dnes dopoludnia zavítal na návštevu sídla Trnavskej arcidiecézy biskup americkej diecézy Spokane Mons. Blase J. Cupich, ktorý je zároveň predsedom Subkomisie Biskupskej konferencie USA pre pomoc Cirkvi v strednej a východnej Európe.

Predseda Subkomisie Biskupskej konferencie USA Cupich sa pri svojej návšteve Trnavy stretol s arcibiskupom Jánom Oroschom a jeho najbližšími spolupracovníkmi arcidiecéznej kúrie. Predmetom vzájomných rozhovorov bolo spoznať priority trnavského arcibiskupa v riadení života Trnavskej arcidiecézy.
Mons. Cupich sa zaujímal hlavne o možnosti intelektuálneho rastu kňazov trnavskej partikulárnej Cirkvi a ponúkol možnú podporu, ktorú by mohla Biskupská konferencia USA na tieto účely poskytnúť.
 
Popoludní si hosť zo Spojených štátov amerických pozrel najkrajšie skvosty Trnavy - Katedrálu sv. Jána Krstiteľa a Baziliku sv. Mikuláša. Krátko sa oboznámil s históriou týchto dvoch sakrálnych stavieb. Po prehliadke odcestoval z Trnavy do Žiliny, kde bude pokračovať v návšteve slovenských diecéz.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Biskup americkej diecézy Spokane Cupich navštívil Trnavu

Mons. Blase J. Cupich v priateľskom rozhovore s Mons. Jánom Oroschom a Mons. Jánom Pavčírom.

NOVINKY