Betlehemské svetlo zažiarilo na Arcibiskupskom úrade

TRNAVA - V piatok 20. decembra zástupcovia Slovenského skautingu spolu so zástupcami Zväzu skautov maďarskej národnosti priniesli na Arcibiskupský úrad v Trnave Betlehemské svetlo - plamienok z Baziliky Narodenia Pána vo Svätej zemi.

Betlehemské svetlo je symbolom pokoja a lásky. Pripomína, že sa máme snažiť budovať jednotu a mier v našich životoch i v našom okolí. Ježiš Kristus je ten, ktorý spája a prináša pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete.
 
V zastúpení trnavského arcibiskupa Jána Oroscha skautov v kaplnke Arcibiskupského úradu privítal biskupský vikár Róbert Kiss. Ten sa vo svojom príhovore poďakoval zástupcom skautingu, že prispievajú k rozvíjaniu sa mladých ľudí po každej stránke, pomáhajú im dosiahnuť všestranný pohľad na to, čo sa deje okolo nich a pripravujú ich na plnohodnotný život.
 
Skauti pri slávnostnom odovzdávaní Betlehemského svetla vystúpili s krátkym kultúrnym programom a zaspievali vianočné koledy.
 
Milan Červeňanský a Róbert Kiss
 
facebook sharing button Zdieľaj
Betlehemské svetlo zažiarilo na Arcibiskupskom úrade

Spoločná fotografia po prijatí Betlehemského svetla v arcibiskupskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža v Trnave. (foto: Csilla Szabó)

NOVINKY